Летните Олимпийски игри в Париж са само на около месец разстояние

...
Летните Олимпийски игри в Париж са само на около месец разстояние
Коментари Харесай

Тенисистките, които се бойкотираха Олимпийските игри 2024

Летните Олимпийски игри в Париж са единствено на към месец разстояние от нас и всички спортисти, които ще вземат присъединяване на тях, към този момент се приготвят интензивно.
 Две Олимпийски игри и една подготовка по-късно - 46-годишната плувкиня, която не стопира да се състезава
Две Олимпийски игри и една подготовка по-късно - 46-годишната плувкиня, която не стопира да се състезава

За Габриел Роуз възрастта е единствено число

Все отново една от огромните фантазии на всеки състезател е да взе участие на Олимпиада, където да може да показа родината си по допустимо най-хубавия метод. 

Но вече три тенисистки обявиха, че няма да вземат участие на Олимпийските игри 2024. Става дума за  Арина Сабаленка, Онс Жабер и Ема Радукану .

И трите бойкотират Игрите, с цел да не подложат здравето си на риск. Причината е, че сега текат шампионатите на трева, а след няколко седмици стартира и Wimbledon, който също се играе на трева.

На Олимпиадата обаче ще се играе на клей. А три седмици по-късно започва US Open, който е на твърда настилка. Тази внезапна промяна на настилките обаче крие в себе си доста опасности от травми.

Арина Сабаленка съобщи, че няма да взе участие, тъй като графикът на WTA е прекомерно претрупан. След Олимпиадата тя би трябвало да замине за Канада, с цел да взе участие в наложителен шампионат. А времето за отмора е сведено до най-малко.

" Трябва да чувам тялото си и да последвам препоръките на моя медицински екип ", съобщи международната номер три сега.

Онс Жабер , която е на 10-то място в света, също ще постави здравето си като приоритет пред присъединяване на Олимпиадата. " С екипа ми взехме решение, че бързата промяна на настилката и нужната акомодация на тялото биха изложили коляното ми на риск и ще застрашат остатъка от моя сезон ", написа в профила си в Жабер.

Това щеше да е четвърта Олимпиада за тунизийската тенисистка, само че досега тя няма извоюван мач на Игрите, пише The Associated Press.

Ема Радукану , която през последната година се възвръща от травма, също отхвърли опцията да показва Англия на Олимпийските игри 2024.

" Просто давам приоритет на тялото и здравето си, тъй като знам, че в случай че съм здрава и давам 100% от себе си, се случват страхотни неща. Просто не мисля, че има потребност да товаря в допълнение тялото си изключително с моята история ", коментира тенисистката.

Към момента обаче се чака множеството огромни имена в тениса да се включат в Игрите. Яник Синер, Карлос Алкарас, Ига Швьонтек, Коко Гоф, Рафаел Надал и Холгер Руне са декларирали присъединяване.

Очаква се Новак Джокович и Анди Мъри също да се включват, само че обстановката при тях е малко по-специфична. Мъри приключи последния си мач поради мощни болки в кръста и съобщи, че през последните 10 години тази контузия го изтезава. Засега обаче не е ясно дали ще успее да се възвърне в точния момент.
 Чейс Бъдингър, който от баскетболист в NBA стигна до Олимпийски игри 2024 по плажен волейбол
Как се стига от NBA до плажен волейбол на Олимпийските игри 2024

Голяма смяна за 33-годишният някогашен състезател на Хюстън Рокетс

Новак Джокович публично бе разгласен от Сърбия за участник на Олимпийските игри 2024, само че единствено преди няколко седмици той се наложи да претърпи интервенция на коляното. От профилите му в обществените мрежи виждаме, че Джокович е почнал да тренира, само че обстановката при него до последно ще остане неразбираема.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР